Quantcast
Channel: Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter
Viewing all 330 articles
Browse latest View live

Test Din Cellulite – Hvilken FasciaFase Giver Dig Buler?

$
0
0

Som du kunne læse om i mit sidste blogindlæg  så er cellulite ikke bare en kosmetisk udfordring, men et tegn på dybereliggende ubalancer i det underliggende væv – nemlig bindevævet. Også kaldet fascia.

I dag skal vi se på hvorfor fascia (altså bindevævet) bliver fucked up – og hvordan du spotter, hvad der er galt i dit bindevæv.

Fascia består af celler, ligesom resten af din krop.

Og ligesom alle andre væv i kroppen, så afhænger deres sundhed og funktionalitet basalt set af, hvor sunde cellerne er.

Når fascia er sundt og velfungerende er det blødt, smidigt, hydreret og understøtter funktionaliteten af det væv det omgiver og penetrerer.

Når fascia bliver usundt bliver det usmidigt, klæber sammen og strammer sammen om det væv, som det omgiver og penetrerer. 

Og det kan i høj grad give en masse problemer i kroppen – blandt andet cellulite.

Fascia kan godt være sundt nogle steder i kroppen og usundt og for stramt andre steder i kroppen.

Det usunde, for stramme fascia kan begrænse blodtilstrømning, nerveaktivitet, ledenes mobilitet osv. Det kan dannes adhæsion (altså, sammenklæbninger), hvor fascia klæber sammen som tape – det kalder man ofte “knudret bindevæv” og det medføre restriktion af vævet. Men kan nogle gange ligefrem se det på huden, som om vævet trækkes ind, som fx ved cellulite.

I løbet af to dage passerer cirka 15 liter væske gennem kroppens bindevæv, så hvis dit bindevæv ikke fungerer, som det skal, ophobes der væske i vævet, der kan ses som buler og hævning.

Og både inaktivitet, strukturelle udfordringer (skæv ryg fx) og stresshormoner, påvirker dit bindevæv.

Ved længere tids aktivering af vores stressrespons (altså mere eller mindre kronisk stress) påvirkes fascia, så det bliver mere stift. 

Det er formentlig stresshormonerne, der er skyld i dette, for vores bindevæv har receptorer for stresshormoner og reagerer hurtigt på stress. Når kroppen gennemstrømmes af stresshormoner, trækker bindevævet sig sammen – det er nemlig underlagt det autonome nervesystem, som vi ikke selv bevidst styrer.

CELLULITE TESTEN

Først og fremmest skal du vide, hvilken type – eller typer – af cellulite – du har. Typen af cellulite er nemlig vigtig, fordi det kan sige en del om, hvor påvirket dit bindevæv er. 

Denne cellulitetest er lavet – og venligst udlånt – af Calmlish, til CelluliteKuren (hvor de også har sørget for at alle deltagerne får 20% rabat på deres lækre Body Gut Sha’tain’t;)

Når du ved, hvilken – eller hvilke – typer cellulite du er mest plaget af, så går vi videre til at se på, hvilken fase dit bindevæv (altså fascia) er i.

FASER AF FUCKED-UP FASCIA:

Fascia kan være påvirket i varierende grad – måske kan du genkende dig selv i en af disse 7 faser?

Faserne skal ses som en langsom forværringsproces – dvs, at symptomerne fra de foregående faser ofte opleves i de videre faser. Altså, når du læser om fase 4, så skal den forståes som en forværring af symptomerne fra fase 3. 

FASE 1: 

Her finder du det sunde fascia. Sundt fascia ses ofte hos atleter og folk, der træner meget (og korrekt). Fascia er sundt og smidigt, der er ikke restriktioner eller adhæsion. Der er ikke smerter, huden ser ung og sund ud og der er ikke strukturelle uregelmæssigheder. Ilt og næringsstoffer leveres til alle celler, fordi blodtilstrømningen fungerer perfekt. Fascia er smidig, hydreret og der ses ikke buler eller skævvridniger i hud og bindevævsstruktur. Kort sagt – din krop har det godt. Du døjer muligvis med lidt stivhed i skulder/nakke. Måske har din kiropraktor eller fysioterapeut bemærket en skævhed i bækkenet. 

Der ses små buler eller riller på baglår, men ikke egentlig cellulite, på nær måske én eller to type 1 buler. Cellulite kan vise sig som en (eller et par) stribe(r). 

FASE 2: 

Bindevævet er let påvirket, men ikke meget. Der ses måske et par “problemområder”.

Der er kun mindre restriktion af blodgennemstrømning. Der ses muligvis lidt væskeophobning efter øget aktivitet eller motion. 

Dert er under normale omstændigheder ikke smerte, men mildt ubehag, hvis du presser sig selv. Strukturelle ændringer begynder så småt at ses, typisk som type 1 cellulite

FASE 3:

Her ses cellulite. Det kan føles som om kroppen “strammer” – som om man har et lidt for lille “bodysuit” på. Følelsen kommer af nedsat blodgennemstrømning og væskeophobning. Ofte gør det ondt, når man rører specifikke områder på kroppen, fx ydersiden af låret. Kroppen er synlig asymmetrisk, der er strukturelle udfordringer. 

Du har måske periodisk hælspore (plantar fascitiis), spændingshovedpine, senebetændelse (tendinitis), smerter i knæ eller hævelse omkring knæene, muskelsmerter osv. Du får tendens til åreknuder og karsprængninger. Du er ofte meget øm eller får det lidt dårligt efter træning. Du føler dig stiv i kroppen.¨

Der ses typisk type 2 og 3 cellulite 

FASE 4:

Her ses virkeligt et udfordret bindevæv. Udover symptomerne fra de foregående faser, oplever du her ofte smerte efter træning og generelt ubehag i kroppen, som kan føles for tung og stram. blodgennemstrømningen er nedsat og der ses væskeophobninger, åreknuder (sov, som fase 3).

Du har bulet cellulite, men der kan også ses striber. Der er adhæsion mellem fascia og led og muskler. Der kan være tendens til at tage på i vægt i et specifikt område (fx lår). Ofte ømme muskler. Der kan være områder, hvor hud og væv er mere eller mindre følelsesløst. I denne fase ses ofte skævheder i ryggen (skoliose, lordose, kyfose), træthed, ledsmerter, muskelspændinger og myoser og du tager regelmæssigt smertestillende for hovepine eller rygsmerte (med “regelmæssigt” mener jeg 1 eller flere gange om måneden).

Fascia hiver fat i muskelvæv og fedtvæv, og giver huden en “klumpet” struktur. Ofte ses den værste cellulite i denne fase, hvor der også er type 3 og 4 cellulite.

FASE 5:

Bindevævet påvirker din livskvalitet og motion er svært – måske har du helt opgivet, fordi det gør ondt eller du bliver for træt?

Fascia påvirker dine sener, så de føles som hårde strenge. Der er nedsat bevægelighed, nedsat smidighed. Du er muligvis blevet diagnosticeret med fx lupus, fibromyalgi eller kronisk træthedssyndrom. Der ses ofte kronisk migræne, senebetændelse, slimsæksbetændelse eller lign. Væskeophobninger eller særlige områder områder på kroppen, med kronisk hævelse – fx den famøse “3. balde”, hævede ankler, hævede hænder mm. Blodgennemstrømning til visse væv i kroppen er kraftigt begrænset. Sovende følelse i arme eller ben, restless leg syndrome. Huden bliver ofte mere bleg eller ser usund eller ligefrem “død” ud. Huden kan også synes ældre end din kronologiske alder.

Du er plaget af alle 4 typer cellulite, men ofte ser der ikke så slemt ud som fase 4.

FASE 6:

Du har prøvet alt. Uden held. 

Det føles som om kroppen er i en kompressionspose, som om den ikke rigtigt tilhører dig. Kroppen føles nogle steder følelsesløs, andre steder kronisk smerte. Du har opgivet træning og er træt helt ind i knoglerne.

Kroppen har kroniske smerter, er hævet og du har fået diagnose på fibromyalgi, kronisk træthedsyndrom, migræne, lipødem, kronisk inflammation, scleroderma eller lign. 

Alle 4 typer cellulitis ses kraftigt. 

“Men hvad gør jeg så så?” tænker du nok…

Der er helt bestemt meget du selv kan gøre! 

Her er 3 konkrete råd til, hvad du kan gøre for at komme af med cellulite: 

1. Motion

Styrketræning, med fokus på opbygning af muskelmasse, muskelkontakt og bevægelighed i bindevævet er en af nøglerne til at komme af med cellulite.

Med moderat og regelmæssig træning vil du kunne se synlige resultater

– uanset hvilken grad af cellulitte du oplever. 

På CelluliteKuren, som på mandag åbner for medlemmerne i min KvindeCirkel i en begrænset periode, har jeg indspillet et træningsprogram til dig, sammen med min egen personlige træner, Zenia Santini.

I den har vi netop forkus på øvelser, som vil hjælpe dig af med cellulite.

Alle medlemmer får gratis adgang til mit helt nye onlineforløb CelluliteKuren i maj måned. 

2. Nærende kost, som understøtter din hud og dit bindevæv: 

Du kan via kosten styrke, nære og pleje huden og dit bindevæv.

Ligesom du via kosten kan arbejde for at balancere dine hormoner. 

Derfor er en sund kost et vigtigt fokuspunkt.

Særligt skal du være opmærksom på mikro- og makronæringstoffer, at få nok fibre, flere grøntsager, nok væske og de rigtige vitaminer.

Fx. er C-vitamin godt for opbygningen af alt kropsvæv, inkl. bindevæv og hud.  

Jeg har udviklet en hel række af særlige opskrifter til CelluliteKuren, som medlemmerne af min Online KvindeCirkel får adgang til på mandag. 

Jeg glæder mig selv ret meget til at skulle være med.

Og bla. nyde min nye opskrift på Beauty Brownie, der er sammensat til at være genial for huden – og smage skønt! 

Kosten på CelluliteKuren sammensat med fokus på at nære hud og bindevæv – det er ikke en “udrensingskur” eller et asketisk program, hvor du skal udelukke en masse fødevarer. Det handler tvært imod om at få MERE af alt det gode til hud og bindevæv. Opskrifterne er rige på næringsstoffer til dannelsen af sundt bindevæv og sund hud. Og kost, der øger metaboliseringen af østrogen (fordi østrogen også påvirker bindevævet)

 3: FASCIA TERAPI, der manuelt løsner op for bindevævet og mindsker inflammation.

Jeg har sammen med Tanja Eskildsen fra Calmlish lavet et program, hvor vi manuelt løsner op for det stramme bindevæv med Gua Sha massage. Det er en af de mest geniale metoder jeg selv har prøvet. 

Jeg har nemlig selv store udfordringer med mit bindevæv (fordi jeg har en arvelig degenerativ sygdom i nederste del af rygsøjlen. Jeg har virkeligt prøvet meget – men aldrig har jeg prøvet noget, der har virket SÅ effektivt mod mine tunge ben, væskeophobninger og konstante smerter. Og så er det egentligt bare en dejlig bivirkning at min egen cellulite næsten forsvandt (der er stadig lidt at arbejde med, for regeneration af bindevævet tager tid – men, oh boy, det er tiden værd 😉 Mit bindevæv var så påvirket, at man bogstaveligt talt kunne se forskel på min kulør på under- og overkroppen, fordi cirkulationen var så nedsat fra min lænd og nedefter.

På CelluliteKuren får du test af dit bindevæv, grundig viden om bindevævet (viden er første skridt til handling), videokursus i fascia terapi og opskrift på min anticellulite olie, som bruges til fascia terapien. Den virker samtidig sammentrækkende på blodkarende, så vævet heler hurtigere efter behandling.

I morgen, mandag, starter mit forløb CelluliteKuren, i min online KvindeCirkel

Du kan prøve det – og spare 1000-vis af kroner samtidig.

Jeg giver nemlig medlemmerne i min Online KvindeCirkel adgang som de første i en periode 

Det hører med i deres medlemspris på KUN 199 kr. pr. md. 

Det gør jeg FØR jeg sætter de nye forløb op for sig selv og til salg i min webshop til deres normalpris. 

“ER DU VIMMER MAND! JEG SKAL EDDERMAME MED!”

Der er intet som at føle sig lækker i sin egen krop! 

Det ønsker jeg for dig, mig og alle andre.  

Kærligst 

Caroline 

cellulitekuren.jpg

Bliv medlem HER >>

The post Test Din Cellulite – Hvilken FasciaFase Giver Dig Buler? appeared first on Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter.


Hvor tit står du på hovedet? 🤸🏼🧠

$
0
0

Min hjerne fungerer lidt langsomt i dag (kom til at snakke i telefon med fab veninde til alt for sent i går aftes 😜) Og så gør jeg sådan her, for at få gang i de små grå igen 🤸🏼

Hjernen har brug for ilt, som bæres med blodet fra dine lunger via arterier hele vejen til dit hovede, sammen med næringsstoffer. I hjernen fordeles blodet via et netværk af små kar ud til alle dine hjerneceller og leverer næring og ilt. 🧠

Derfor er kredsløbet utroligt vigtigt for din hjerne også. Og er kredsløbet nedsat i én del af kroppen, så er det stor risiko for at tilførsel af ilt og næring til hjernen også lider.

Dårligt kredsløb kan fx vise sig som erektil dysfunktion hos mænd (altså, rejsningsproblemer), hævede eller kolde og blålige hænder og fødder, hårtab, sprukne negle, langsom fordøjelse, udmattelse, tendens til kuldskærhed, smerter og kramper i ben.

Dårligt kredsløb kan skyldes artheroschlerose og højt kolesterol (der er en historie til det med højt kolesterol, som ikke i sig selv nødvendigvis er problematisk, men det må blive en anden post;)

Men også stramt bindevæv (Fascia) – se mine forrige posts om cellulite og Fascia – kan hæmme blodkredsløbet.

Min hjerne er mit vigtigste arbejdsreskab, så i løbet af en arbejdsdag, gør jeg en del for at få ilt og næring til den. Særligt inversions – altså yogastillinger på hovedet. Og denne her er min favorit. Jeg sætter vægte på benene, for at få en god bentræning samtidig (men core og arme bliver seriøst trænet simultant på denne måde 🤸🏼🤘🏼💪🏻)

Og meget andet øger kredsløbet til hjernen:
– Afslut dit morgenbad med et kold gys.
– Hop i havet – jeg elsker vinterbadning efterfulgt af en tur i sauna.
– Sørg for at få pulsen op hver dag
– Tag tilskud af EPA og DHA – jeg bruger algeolien fra @greengoddessguide
– Grøn te er også ganske fantastisk

The post Hvor tit står du på hovedet? 🤸🏼🧠 appeared first on Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter.

Latter er essentielt for din sundhed

$
0
0

I forrige uge optog vi træningsvideoer med min personlige træner Zenia Santini i de skønne lokaler hos @sat_nam_yoga til CelluliteKuren, der lige nu kører i min online KvindeCirkel. 

Det var hyl, som det ses.

Og eftersom latter er essentielt for din sundhed, så stiller vi os gerne til rådighed for et godt grin 😉

PS: de rigtige træningsvideoer er lidt mere seriøse og ligger i min online KvindeCirkel under TRÆNING 🙂

The post Latter er essentielt for din sundhed appeared first on Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter.

NU Løfter Vi Sløret: Sådan Bliver Vores Nye Uddannelse & Kurser

$
0
0

Vi har arbejdet længe på dette! Og nu er vi endelig klar til at løfte sløret:

Den nye struktur for uddannelsen til Komplementær Hormonterapeut™ på Institut for Komplementær Hormonterapi er klar!

Det har virkeligt krævet et overblik uden lige.

Vi arbejdede på strukturen hele vinteren, men valgte at sætte alt på pause efter Corona brød ud.

En pause vi ikke helt vidste, hvor lang ville blive… 

Vi blev klogere!

På baggrund af alle de utrolig mange henvendelser til os om uddannelsen… 

… det nye set-up… 

… og iveren mange fortalte om, for at komme i gang med at videreuddanne sig – så er planen nu klar.

“Men hvad er så det nye?”, tænker du måske?: 

Nu skal du bare høre:

Den nye uddannelse er sammensat således at kurserne kan tages enkeltvis: 

Hvis der er et emne du vil være specialist i, så kan du altså følge modulet – uden at tage hele uddannelsen. 

Kurserne kan tages af både dig, som allerede er behandler, dig som gerne vil være det og dig der vil bruge din viden til dig selv og dine nærmeste.

Vil du opnå den beskyttede titel: Komplementær Hormonterapeut™ og lægeeksamineres, så skal: 

  • alle kursusmoduler gennemgåes,
  • alle kursusmodulernes deltests beståes
  • og du skal have gennemført 300 timers Anatomi, Fysiologi og sygdomslære eksternt

… for at kunne komme med på vores ceretificeringsmodul.

Alle kursusmoduler består af: 

  • Forberedende onlineundervisning,
  • Livedage med undervisning
  • Et fælles online forum til faglige spørgsmål
  • Vores store kompendier, som kontinuerligt opdateres
  • Kliniske værktøjer, såsom screeningsprotokoller og kostguides lige til at bruge i din klinik.

MEN – nu mangler vi DINE inputs!

Sådan at vi kan komme videre med at programsætte uddannelsen.

Herunder giver jeg dig et overblik over de nye kursusmoduler, deres indhold mm. 

Og så vil jeg rigtig gerne høre fra dig: 

Hvilke kurser er DU interesseret i?

Vores mål er nemlig at kunne planlægge tilrettelæggelsen af kursusmodulerne sådan, at de kurser, der er størts efterspørgsel på, oprettes allerede til efteråret.

Så DU kan komme i gang så hurtigt som muligt.

Så læs med herunder, hvor jeg fortæller om alle kursusmodulerne… 

Og klik rigtig gerne “Besvar” her i blog indlægget og fortæl mig og mit team, hvad du brænder mest for. 

Eller skriv til info@hormonterapeut.dk 

Så tager vi dét med i vores planlægning fra start af. 

Her er oversigten over de nye kursusmoduler: 

GRUNDKURSUS I KOMPLEMENTÆR ENDOKRINOLOGI

Varighed: 1 mdr.

Underviser: Caroline Fibæk

Pris: 3497 kr (Mulighed for at betale i 2 rater) 

Grundkurset er allerede på plads, og afholdes fra den 11.juni-1.juli. 

Dette er indtil videre det eneste Grundkursus i år. 

OBS: Du får merit for dette kursus, hvis du senere tilmelder dig resten af uddannelsen.

(Dvs. at kursusprisen for Grundkurset trækkes fra, i prisen for det næste kursusmodul du tilmelder dig) 

Vil du uddannes Komplementær Hormonterapeut™ anbefaler vi du hopper med på dette kursus allerede nu. 

ENDOKRINOLOGISK ERNÆRING

– Grundduddannelse i Nutritional Medicine med endokrinologisk perspektiv

Varighed: 7 moduler fordelt over 7 mdr.

Underviser: Caroline Fibæk, Umahro Cadogan, Lise Bøgsted, Ann Catherine Færgemann.

Pris: Bliver ca. 47.997 kr. 

Dette er vores ernæringsfaglige grunduddannelse, som består af 7 moduler: 

Modul 1: NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 1: MAKRONÆRINGSSTOFFER

  • Makronæringsstoffer: kulhydrat, protein, lipider
  • Fedtsyrer, eikosanoider og inflammation
  • Aminosyreterapi
  • Kulhydrater og fibre
  • Energistofskiftet
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

Modul 2: NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 2: MIKRONÆRINGSSTOFFER 

  • Mikronæringsstoffer: vitaminer/mineraler og mangelsymptomer
  • Methylering
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

Modul 3: NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 3: CELLULÆRE STOFSKIFTE & ENERGIPRODUKTION 

  • Cellulære stofskifte og citronsyrecyklus
  • Mitokondriet, mitokondriopatier og oxidativ stress og betydningen for menstruationscyklus 
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

Modul 4: ENDOKRINOLOGISK PHYTOTERAPI 

  • Phytonæringsstoffer og ernæring
  • Phytoterapi og nutraceuticals

Modul 5: FORDØJELSE, ABSORPTION OG MIKROBIOLOGI

  • Fordøjelse – fra mund til hjerne.
  • Mikrobiologi
  • Histaminintollerance og kønshormoner
  • Hormoner i fordøjelsen.
  • Laboratorieanalyser og biomarkører.

Modul 6: KOMPLEMENTÆR IMMUNOLOGI 

  • Immunsystemet og kronisk inflammation
  • Autoimmune tilstande, stresshormoner og kønshormoner
  • Allergier og intollerance
  • Infektion, nervesystem og hormonsystem
  • Psykoneuroimmunologi
  • Immunmodulatorer
  • Onkologi og hormoner
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

Modul 7: KOMPLEMENTÆR BIOTRANSFORMATION 

  • Biotransformation
  • Hormonforstyrrende stoffer, xenoøstrogener
  • Hormonernes metabolisme

KOMPLEMENTÆR NEUROENDOKRINOLOGI

Varighed: 3 mdr.

Underviser: Caroline Fibæk, Line Rodsten m.fl.

Pris: Bliver ca. 16.497 kr. 

Dette kursus er særligt for dig, der arbejder med stressramte, depressive og/eller kognitivt udfordrede klienter.

Kursusmodulet kommer til at indeholde emner som: 

  • Neuroendokrinologi 
  • Biologisk psykoterapi
  • Hypothalamus – hypofyse
  • Neurotransmittere, deres metabolisme og interaktion med kønshormoner
  • HPA-aksen, hypo- og hyperadreni
  • Oxytocin, melatonin, pregnenolon, DHEA, kortisol, kortison
  • Nutraceuticals og kostintervention
  • Klientpsykologi og psykoterapi
  • Laboratorieanalyser

KOMPLEMENTÆR GYNÆKOLOGISK ENDOKRINOLOGI

Varighed: 4 mdr m. afsluttende mini-certificering. 

Underviser: Caroline Fibæk, gynækolog Stine Fürst, sexolog Christine Kjær, urogynobs fysioterapeut Micha Grøn m.fl.

Pris: Bliver ca. 27.997 kr. 

Kursesmodulet strækker sig over 4 måneder, og vil byde på teori, såvel som praktiske øvelser mm. 

Det kommer til at indeholde emner som: 

  • Det komplementære hormonsystem: sammenspil og årsagsbehandling
  • Menstruationscyklus og patologier
  • Kontraceptiva
  • Pubertet, præmenopause og menopause
  • Komplementær fertilitetsterapi
  • Graviditet, fødsel, postpartum
  • Sexologi og libido
  • Laboratorieanalyser og biomarkører
  • Komplementær behandling af reproduktive lidelser:
    • PMS,
    • PCOS,
    • endometriose,
    • cyster,
    • infertilitet, 
    • amenoré,
    • cervikal dysplasi,
    • cystitis,
    • dysmenoré,
    • dyspareuni,
    • fibromer,
    • mastalgi (cyklisk),
    • menoragi,
    • midtcyklisk blødning,
    • migræne m.m. 

Dette kursusmodul vil blive afsluttet med en certificering for sig selv, uanset om du læser videre eller kun tager dette kursusmodul. 

Certificeringen vil tydeligt afspejle den del af den samlede uddannelse, som kursusmodulet indeholder.  

KOMPLEMENTÆR ENDOKRINOLOGI: INSULIN

Varighed 1 mdr

Underviser: Caroline Fibæk, Lise Bøgsted

Pris: Bliver ca. 5497 kr. 

Kursets emner vil bl.a. være: 

  • Insulin, IGF-1, insulinresistens, metabolisk syndrom
  • Diabetes 1 og 2
  • Energimetabolismen og ernæringsfysiologi
  • Overvægt, hormoner, mæthedshormoner, sulthormoner
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

KOMPLEMENTÆR ENDOKRINOLOGI: ANDROLOGI

Varighed 1 mdr

Underviser: Caroline Fibæk m.fl. 

Pris: Bliver ca. 5497 kr. 

Kursets emner vil bl.a. være: 

  • Mandlige kønshormoner
  • Adrenark til andropause
  • Lidelser i det mandlige reproduktionssystem
  • Urologiske lidelser 
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

KOMPLEMENTÆR ENDOKRINOLOGI: THYROIDEA

Varighed: 1 måned

Undervisere: Caroline Fibæk, Lise Bøgsted

Pris: Bliver ca. 5497 kr. 

Kursets emner vil bl.a. være: 

Stofskiftelidelser, behandling, medicin.

Lavt stofskifte, højt stofskifte og årsager.

Laboratorieanalyser og biomarkører.

CERTIFICERINGSMODUL

Varighed: 6 mdr

Undervisere: Caroline fibæk, Anne Catherine Færgemann, Umahro Cadogan, Lise Bøgsted m.fl.

Pris: Bliver ca. 23.497 kr. 

Dette modul, er for dig som vil certifieres og opnå titlen som lægeeksamineret Komplementær Hormonterapeut™

Det kommer både til at indeholde undervisning, praktik, hovedopgave og eksamen. 

Du vil på certificeringsmodulet bl.a. komme igennem: 

  • Klientpsykologi
  • Visuel diagnostik i klinisk praksis
  • Advanced labwork: Regionernes blodprøver med funktionelle analyser samt funktionelle laboratorieanalyser og biomarkører
  • Genetik og nutrigenomik
  • Certificering i DNA tests
  • Praktik
  • Større skriftlig opgave
  • Klinikdrift og forretningsstruktur – materiale til din klinik.
  • Eksamen med ekstern censor (læge)

Certificeringsmodulet afsluttes med en lille fest og fejring af din nye titel. 

Hvilket (eller hvilke) kursusmodul(er) brænder du mest for? 

Send mig og mit team en email (bare klik besvar på dette blogindlæg) og fortæl os om det. 

Eller skriv til info@hormonterapeut.dk 

Så tager vi din mening med i vores videre planlægning. 

Vi glæder os alle sammen – på Instituttet – så utrolig meget til at disse planer nu bliver til virkelighed. 

Og jeg glæder mig til at høre dine tanker om, hvad der skal sættes først i kalenderen. 🙂 

Kærligst 

Caroline 

P.S.: Ved du allerede nu, at du vil læse den fulde uddannelse og have den beskyttede titel: Komplementær Hormonterapeut™

Så kan jeg fortælle, at det bliver muligt at få en klækkelig rabat, hvis man køber den samlede uddannelse (minus grundkurset) samlet.  

Hvis det er noget du er interesseret i…. 

Så skriv også dét til os i din mail om, hvilke kurser du særligt er interesserede i. 😀

The post NU Løfter Vi Sløret: Sådan Bliver Vores Nye Uddannelse & Kurser appeared first on Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter.

Er din cyklus påvirket af (uerkendt) stress?

$
0
0

Vidste du…

At stress i høj grad påvirker din cyklus?

Alt uanset om du VED at du er stresset eller ej! 

Stress kan nemlig hæmme din ægløsning.

Det sker fordi hypothalamus, som er kommandocentralen over hormonerne, beslutter midlertidigt at undertrykke reproduktionen og standse ægløsningen.

Det er en smart strategi for kroppen!

(Også selvom det kan være dybt frustrerende…) 

For stress er egenligt din hjernes signal til kroppen om at miljøet omkring os ikke er gunstigt at blive gravid i.

Og der er meget, der kan stresse kroppen, fx:

  • Søvnmangel
  • Sygdom
  • Ulykker
  • Operationer
  • og meget andet….

Mental stress kan påvirke cyklus via det system, som kaldes “HPA-aksen”.

Det er systemet som står for interaktionerne mellem hypothalamus, hypofyse og binyrer.

Man snakker også om HPATG-aksen (hypothalamus, pituitary, adrenal, thyroid, gonodal-axis) fordi:

der er et så delikat hormonelt netværk mellem hypothalamus, hypofyse og binyrerne, skjoldbruskkirtlen og æggestokkene.

Det er derfor ret normalt at opleve ændringer i cyklus i forbindelse med stress.

Stress kan øge niveauerne af hormonet prolaktin så meget, at der blokeres for ægløsningen.

Det kan også hæmme stofskiftet, og stofskiftet er nødvendigt for en normal ægløsning.

En anden slags stress, der kan hæmme ægløsning er kalorieunderskud.

Set fra “kroppens perspektiv” handler dét at have en sund cyklus fundamentalt om, at være næret nok til at kunne reproducere sig.

Hypothalamus måler ikke på BMI eller vægt i kilo. 

Den er mere optaget af, om der er nok energi tilgængelig for kroppen, set i forhold til hvad du spiser, holdt op imod hvor meget energi du bruger.

Det betyder at du sagtens kan være normalvægtig og stadig springe ægløsninger over pga. underspisning.

For få kulhydrater (men nok kalorier) kan gøre det samme.

Jeg ser ofte klienter med manglende ægløsning efter en diæt lav på kulhydrater – en ekstrem low-carb diæt.

Et studie viser, at det kræver minimum 150 gram kulhydrat at få ægløsningen til at fungere, selvom totalkalorier ikke er under normalen.

150 g kulhydrater svarer fx til ca. 4-5 bananer.

Tegn på manglende ægløsning:

  • PMS
  • Kraftig, uregelmæssig eller smertefuld menstruation
  • Pletblødning
  • Amenoré

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på den stress din krop udsættes for. 

Faktisk er det vigtigt at være opmærksom på alle de typer af stress den udsættes for! 

Afstressning er ikke bare vigtigt “fordi det er noget skidt af være stresset”… 

Stress – i alle dens udgaver – er information til kroppen om, at der er noget galt med det miljø vi befinder os i, og at den derfor skal sætte ind med reaktioner, som passer på os og sikre “overlevelse”. 

Det betyder at stress medfører en lang række af reaktioner i kroppen. 

Og er grunden til, at jeg altid rådgiver mine klienter, kursister mm. til at sætte ind med afstressningsteknikker først. 

INDEN man går videre til at behandle andre hormonelle ubalancer. 

Har du oplevet at stress har påvirket din cyklus?

Kærligst

Caroline 

P.S.: Har du set: 

Bliv medlem af min Online KvindeCirkel:

Jeg har skabt et online forsamlingspunkt for kvinder. 

Hvor målet er at blive den bedste udgave af sig selv – og have plads til dynamisk udvikling, gennem hele livet. 

Her mødes kvinder på tværs af alder, politiske ståsteder, kultur, uddannelser mm. og deler ud af deres erfaring, lytter og lærer. 

I KvindeCirklen får du madplaner til hormonelle ubalancer, opskrifter, ritualer, onlineforedrag, challenges, kurser og meget mere. 

The post Er din cyklus påvirket af (uerkendt) stress? appeared first on Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter.

Kom til Onlinemøde: 8.juni fortæller jeg ALT om den nye Hormonterapeut Uddannelse!

$
0
0

Her kommer ALT om den nye Hormonterapeut Uddannelse! 

Kom til online infomøde d. 8.juni

– og få det hele med

Som du måske har set… 

så er den nye version af Hormonterapeut Uddannelsen endelig klar. 

Mit team og jeg har knoklet! 

Og nu er den nye struktur på plads. 

Jeg har sådan glædet mig til at løfte sløret for alt det nye. 

Og fortælle dig både: 

1) Hvordan du bliver Komplementær Hormonterapeut™ i fremtiden 

og 2) Hvordan du kan få viden om den komplementære hormonterapi – UDEN at tage hele uddannelsen. 

Begge dele bliver nemlig muligt fremover! 

Derfor holder jeg et online infomøde! 

Den 8.juni kl. 19.00-20.30 (ca. – alt efter hvor mange spørgsmål der kommer) går jeg på, fra undervisningssalen på Institut for Komplementær Hormonterapi. 

Jeg har forberedt et lille foredrag omkring den komplementære hormonterapi til dig. 

Og gjort mig klar til at fortælle alt om den nye uddannelses-struktur. 

Mit team har gjort klar til at du kan se med live. 

Og selvfølgelig stille spørgsmål til mig undervejs, så du får svar på lige præcis dét du er i tvivl om om uddannelsen og de nye kursusmoduler. 

(Psst… Kan du ikke være med live? Vi optager det også og sender optagelsen ud til alle tilmeldte.) 

Så hvis du vil høre meget mere om den komplementære hormonterapi, de nye kursusmoduler og alt det praktiske… 

Så skynd dig at tilmelde dig herunder: 

Vores nye kursusmoduler bliver: 

GRUNDKURSUS I KOMPLEMENTÆR ENDOKRINOLOGI

Varighed: 1 mdr.

Underviser: Caroline Fibæk

Pris: 3497 kr (Mulighed for at betale i 2 rater) 

Grundkurset er allerede på plads, og afholdes fra den 11.juni-1.juli. 

Dette er indtil videre det eneste Grundkursus i år. 

OBS: Du får merit for dette kursus, hvis du senere tilmelder dig resten af uddannelsen.

(Dvs. at kursusprisen for Grundkurset trækkes fra, i prisen for det næste kursusmodul du tilmelder dig) 

Vil du uddannes Komplementær Hormonterapeut™ anbefaler vi du hopper med på dette kursus allerede nu. 

ENDOKRINOLOGISK ERNÆRING

– Grundduddannelse i Nutritional Medicine med endokrinologisk perspektiv

Varighed: 7 moduler fordelt over 7 mdr.

Underviser: Caroline Fibæk, Umahro Cadogan, Lise Bøgsted, Anne Catherine Færgemann.

Pris: Bliver ca. 47.997 kr. 

Dette er vores ernæringsfaglige grunduddannelse, som består af 7 moduler: 

Modul 1: NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 1: MAKRONÆRINGSSTOFFER

  • Makronæringsstoffer: kulhydrat, protein, lipider
  • Fedtsyrer, eikosanoider og inflammation
  • Aminosyreterapi
  • Kulhydrater og fibre
  • Energistofskiftet
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

Modul 2: NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 2: MIKRONÆRINGSSTOFFER 

  • Mikronæringsstoffer: vitaminer/mineraler og mangelsymptomer
  • Methylering
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

Modul 3: NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 3: CELLULÆRE STOFSKIFTE & ENERGIPRODUKTION 

  • Cellulære stofskifte og citronsyrecyklus
  • Mitokondriet, mitokondriopatier og oxidativ stress og betydningen for menstruationscyklus 
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

Modul 4: ENDOKRINOLOGISK PHYTOTERAPI 

  • Phytonæringsstoffer og ernæring
  • Phytoterapi og nutraceuticals

Modul 5: FORDØJELSE, ABSORPTION OG MIKROBIOLOGI

  • Fordøjelse – fra mund til hjerne.
  • Mikrobiologi
  • Histaminintollerance og kønshormoner
  • Hormoner i fordøjelsen.
  • Laboratorieanalyser og biomarkører.

Modul 6: KOMPLEMENTÆR IMMUNOLOGI 

  • Immunsystemet og kronisk inflammation
  • Autoimmune tilstande, stresshormoner og kønshormoner
  • Allergier og intollerance
  • Infektion, nervesystem og hormonsystem
  • Psykoneuroimmunologi
  • Immunmodulatorer
  • Onkologi og hormoner
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

Modul 7: KOMPLEMENTÆR BIOTRANSFORMATION 

  • Biotransformation
  • Hormonforstyrrende stoffer, xenoøstrogener
  • Hormonernes metabolisme

KOMPLEMENTÆR NEUROENDOKRINOLOGI

Varighed: 3 mdr.

Underviser: Caroline Fibæk, Line Rodsten m.fl.

Pris: Bliver ca. 16.497 kr. 

Dette kursus er særligt for dig, der arbejder med stressramte, depressive og/eller kognitivt udfordrede klienter.

Kursusmodulet kommer til at indeholde emner som: 

  • Neuroendokrinologi 
  • Biologisk psykoterapi
  • Hypothalamus – hypofyse
  • Neurotransmittere, deres metabolisme og interaktion med kønshormoner
  • HPA-aksen, hypo- og hyperadreni
  • Oxytocin, melatonin, pregnenolon, DHEA, kortisol, kortison
  • Nutraceuticals og kostintervention
  • Klientpsykologi og psykoterapi
  • Laboratorieanalyser

KOMPLEMENTÆR GYNÆKOLOGISK ENDOKRINOLOGI

Varighed: 4 mdr m. afsluttende mini-certificering. 

Underviser: Caroline Fibæk, gynækolog Stine Fürst, sexolog Christine Kjær, urogynobs fysioterapeut Micha Grøn m.fl.

Pris: Bliver ca. 27.997 kr. 

Kursesmodulet strækker sig over 4 måneder, og vil byde på teori, såvel som praktiske øvelser mm. 

Det kommer til at indeholde emner som: 

  • Det komplementære hormonsystem: sammenspil og årsagsbehandling
  • Menstruationscyklus og patologier
  • Kontraceptiva
  • Pubertet, præmenopause og menopause
  • Komplementær fertilitetsterapi
  • Graviditet, fødsel, postpartum
  • Sexologi og libido
  • Laboratorieanalyser og biomarkører
  • Komplementær behandling af reproduktive lidelser:
    • PMS,
    • PCOS,
    • endometriose,
    • cyster,
    • infertilitet, 
    • amenoré,
    • cervikal dysplasi,
    • cystitis,
    • dysmenoré,
    • dyspareuni,
    • fibromer,
    • mastalgi (cyklisk),
    • menoragi,
    • midtcyklisk blødning,
    • migræne m.m. 

Dette kursusmodul vil blive afsluttet med en certificering for sig selv, uanset om du læser videre eller kun tager dette kursusmodul. 

Certificeringen vil tydeligt afspejle den del af den samlede uddannelse, som kursusmodulet indeholder.  

KOMPLEMENTÆR ENDOKRINOLOGI: INSULIN

Varighed 1 mdr

Underviser: Caroline Fibæk, Lise Bøgsted

Pris: Bliver ca. 5497 kr. 

Kursets emner vil bl.a. være: 

  • Insulin, IGF-1, insulinresistens, metabolisk syndrom
  • Diabetes 1 og 2
  • Energimetabolismen og ernæringsfysiologi
  • Overvægt, hormoner, mæthedshormoner, sulthormoner
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

KOMPLEMENTÆR ENDOKRINOLOGI: ANDROLOGI

Varighed 1 mdr

Underviser: Caroline Fibæk m.fl. 

Pris: Bliver ca. 5497 kr. 

Kursets emner vil bl.a. være: 

  • Mandlige kønshormoner
  • Adrenark til andropause
  • Lidelser i det mandlige reproduktionssystem
  • Urologiske lidelser 
  • Laboratorieanalyser og biomarkører

KOMPLEMENTÆR ENDOKRINOLOGI: THYROIDEA

Varighed: 1 måned

Undervisere: Caroline Fibæk, Lise Bøgsted

Pris: Bliver ca. 5497 kr. 

Kursets emner vil bl.a. være: 

Stofskiftelidelser, behandling, medicin.

Lavt stofskifte, højt stofskifte og årsager.

Laboratorieanalyser og biomarkører.

CERTIFICERINGSMODUL

Varighed: 6 mdr

Undervisere: Caroline fibæk, Anne Catherine Færgemann, Umahro Cadogan, Lise Bøgsted m.fl.

Pris: Bliver ca. 23.497 kr. 

Dette modul, er for dig som vil certifieres og opnå titlen som lægeeksamineret Komplementær Hormonterapeut™

Det kommer både til at indeholde undervisning, praktik, hovedopgave og eksamen. 

Du vil på certificeringsmodulet bl.a. komme igennem: 

  • Klientpsykologi
  • Visuel diagnostik i klinisk praksis
  • Advanced labwork: Regionernes blodprøver med funktionelle analyser samt funktionelle laboratorieanalyser og biomarkører
  • Genetik og nutrigenomik
  • Certificering i DNA tests
  • Praktik
  • Større skriftlig opgave
  • Klinikdrift og forretningsstruktur – materiale til din klinik.
  • Eksamen med ekstern censor (læge)

Certificeringsmodulet afsluttes med en lille fest og fejring af din nye titel. 

KOM TIL ONLINE INFOMØDE OM ALLE DE NYE KURSUSMODULER

& FÅ ALLE DETALJERNE

D. 8 JUNI KL 19-20.30 

Jeg håber at vi “ses” online d. 8 juni. 

Kærligst 

Caroline

The post Kom til Onlinemøde: 8.juni fortæller jeg ALT om den nye Hormonterapeut Uddannelse! appeared first on Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter.

Dérfor er det RIGTIGE protein vigtig for dig, som er stresset.

$
0
0

Protein er ikke bare protein!

Spis dig til glæde og mentalt fokus

“Det er vigtigt at du får nok protein”.

Det har de fleste af os hørt.

Men vidste du, at der er meget mere til det, end bare at få nok? 

For protein er ikke bare protein.

Når jeg sammensætter opskrifter, er det med fokus på nok protein… 

Men vigtigst:  

At det også er den rigtige type protein.

Nu skal du bare høre, hvorfor dét er SÅ vigtigt:  

Proteiner er opbygget af aminosyrer. 

Og de forskellige aminosyrer har forskellige, afgørende funktioner i kroppen.

Aminosyrer er vigtige for alt levende.

Vi kender til cirka 500 forskellige aminosyrer.

Og ud af disse 500, ved vi at 22 af dem bliver brugt som byggesten til at danne proteiner (dvs, de er vigtige for os mennesker).

Ni af disse 22 aminosyrer er essentielle; hvilket betyder, at vi ikke selv har de enzymer, der skal til for at vi kan danne de ni essentielle aminosyrer.

De skal derfor tilføres med maden.

“Men hvad er det så de gør?”, tænker du måske? 

Hvad er det helt præcist de aminosyrer de gør i kroppen? 

Svaret på dét er virkelig stort. Og alt for stort til det her blogindlæg. 

Men nu zoomer jeg lige heeeelt ind og fortæller dig om bare 1 af dem! 

Jeg har udvalgt en aminosyre, som for det første er utrolig vigitg – og som faktisk gør en stor forskel for dig, som er stresset (om du ved det – eller ej). 

Jeg ved nemlig, at rigtig mange af de kvinder der fx. er i min Online KvindeCirkel har kroppe, som er stressede. 

Nu skal du bare høre: 

Tyrosin: Forstadiget til lykke, fokus, glæde og motivation 

Tyrosin er en af de 22 aminosyrer, som bruges til at danne proteiner.

Tyrosin er bl.a. forstadiet til signalstoffet dopamin. (Signalstoffer hedder også neurotransmittere.)

Dopamin er det signalstof, der er med til at få os til at føle os lykkelige og fokuserede.

Dopamin giver os lyst til bevægelse og det er med til at kontrollere vores appetit.

Tyrosin er også forstadiet til neurotransmitterne noradrenalin og adrenalin.

Disse neurohormoner er med til, at vi føler os motiverede og glade – og så giver noradrenalin os lyst til sex og gør, os opmærksomme og fokuserede.

Det er derfor vigtigt at vores mad indeholder nok tyrosin:

så vi kan føle os lykkelige, glade, motiverede og have lyst til sex.

I min Online KvindeCirkel og på de nye onlinekurser jeg er ved at udvikle, er opskrifterne bl.a. udviklet og sammensat på en måde, så du får nok tyrosin.

Ja – og nok af de andre aminosyrer, som skal til, for at netop din krop kommer i balance. 

Som du kan se, har kroppen brug for tyrosin til mange, vigtige funktioner.

Tyrosin er især knyttet til nervesystemets funktion, til stofskiftet og er med til at regulere vores humør.

Når kroppen producerer signalstoffer ud fra tyrosin, har tyrosin derfor også betydning for: 

  • hvordan vi reagerer på stress
  • og at vi har en sund skjoldbruskkirtel-, binyre- og hypofyse-funktion.

Så, hvis man bare spiser protein ud fra mængden, så kan man altså sagtens få alt for lidt af de byggesten, som skal til for at danne mange af de vigtige proteiner i kroppen.

Mens man måske får alt for mange byggesten til andre…

Det er derfor jeg sammensætter mine opskrifter og hormonterapeutiske kostplaner, sådan at de sikre dig at få de rette aminosyrer via maden.

Når nu jeg lige vælger at tage udgangspunkt i tyrosin, så er der en grund.

Så lad mig lige uddybe, hvorfor netop tyrosin er så vigtig for din krop og din hormonelle balance. 

Studier har fundet positive sammenhænge mellem tilskud af tyrosin og mental ydeevne.

Og dét er virkelig spændende. 

Man har i et studie, bl.a. fundet ud af, at soldater, der gennemførte et intensivt kamptræningsforløb, som foregik under stressede forhold, fungerede bedre efter at have indtaget en proteindrik, som indeholdt 10 gram tyrosin.

Deres hukommelse blev bedre og deres blodtryk blev normale.

Undersøgelsen antyder derfor, at tyrosin kan hjælpe på den kognitive funktion, ved at reducere virkningen af træthed og stress.

En anden undersøgelse peger desuden på, at en dosis på 150 mg tyrosin pr 1 kg kropsvægt, i tre timer bidrog til, at forhindre et fald i mental ydeevne, efter en nat med søvnmangel.

Andre kontrollerede studier har vist, at et enkelt indtag af 100-150 mg tyrosin pr 1 kg kropsvægt, kunne hjælpe med at opretholde mental ydeevne under andre fysisk belastende tilstande, som fx. ekstrem kulde eller overdreven udsættelse for støj.

Er det relevant for dig? 

Kan man fx sammenligne moderne kvinder og mødre, med fx de amerikanske soldater i kampsituationer, som studierne tog udgangspunkt i? 

Som mor til 3 (dejlige!) unger: en teenager, en 8 årig og en 2 årig… 

med fuldtidsarbejde (2 virksomheder), ansatte – og generelt bare med et krævende og aktivt liv i vores moderne danske samfund…. 

Så vil jeg bestemt sige ja!

Forholdene der blev undersøgt i studierne var: 

  • at skulle koncentrere sig under stressede forhold 
  • at skulle yde mentalt efter en nat med søvnmangel 
  • og at skulle yde mentalt, mens man bliver udsat for fx overdreven støj. 

Lyder det ikke enormt meget som livet som mor? 

At skulle være på, kunne overskue to-do lister, arbejde, planer, gøremål og hele familien – mens der fx. bliver råbt “MOOOOAAARRR” ca. 7000 gange i døgnet. 

Tyrosin er altså med til at give dig modstandsdygtighed overfor stress og pressede situationer. 

Men det kan mere endnu! 

Da tyrosin har en vigtig rolle i produktionen af signalstoffer, er der adskillige undersøgelser, der har undersøgt forholdet mellem tyrosin og depression.

Man har fundet at kvinder, der indtager P-piller, har en tendens til at have lavere niveauer af tyrosin, hvilket muligvis kan udløse depression.

Det er også muligt, at der er et problem i metabolismen af tyrosin hos patienter med depression. 

Hvilket antyder at tilskud af tyrosin kan hjælpe i behandlingen af depression.

Man har fundet at kosttilskud med tyrosin kombineret med 5-HTP, har haft den bedste effekt.

Det hjælper med at hæve serotoninniveauet i hjernen, hvilket forbedrer humøret.

I min Online KvindeCirkel ligger der allerede tæt på 200 opskrifter – som er rige på protein.

Fordi mange af os har godt af at spise mere proteinrigt.

Også selvom danskerne overordnet set spiser for meget kød.

Og ja – mange er da også af den mening, at det er næsten umuligt at komme i underskud af protein på en almindelig dansk kost.

Men her er det vigtigt at man ser på typen af protein

– ikke bare den samlede mængde. 

Jeg anskuer protein udfra kvalitet – i stedet for kvantitet.

Jeg ser, i mine opskrifter, kostplaner mm., på protein ud fra den metaboliske funktion af proteinets grundlæggende byggesten – nemlig aminosyrerne.

Når protein fordøjes bliver det adskilt til aminosyrer (heriblandt tyrosin) og peptider. 

Og det er disse mindre dele, som giver proteinet dets næringsværdi – netop fordi de forskellige aminosyrer alle spiller unikke roller i vores krops biokemiske systemer.

Aminosyrerne bruges i kroppens afgiftningsprocesser.

… Til opbygning af hud og hår, og som tidligere nævnt i dannelsen af mange hormoner og signalstoffer, samt i mange andre processer.

Da protein kan komme fra mange forskellige fødevarer, som har et varierende indhold af de forskellige aminosyrer, bør det være klart, at:

Et menneske egentlig kan indtage rigelige mængder protein (kvantitativt), men stadig få for lidt af de specifikke aminosyrer som fx. tyrosin pga. kvaliteten af det indtagede protein.

Proteinkilden kan have et lavt indhold af en specifik aminosyre.

Og forskellige mennesker kan have et højere behov for bestemte aminosyrer, på grund af vores individuelle metabolisme.

Det er derfor essentielt at vi får protein af høj kvalitet – frem for forarbejdede kødprodukter, som skaber helbredsmæssige problemer.

Vi skal altså ikke se på proteinbehovet ved at udregne det totale proteinindtag.

Vi skal se på den enkeltes individuelle behov for de enkelte aminosyrer.

Sammen med søvn, den rette motion, nydelse, nærvær og hygge har kosten en afgørende betydning fore vores hormonelle balance.

Og derfor er de områder centrum for de onlineforløb, challenges mm. som jeg deler i min Online KvindeCirkel bl.a.  

Derfor finder du også over 20 forskellige kostplaner inde i min KvindeCirkel. 

Kostplanerne er sammensat og biokemisk målrettet de forskellige symptomer og hormonelle ubalancer, som mange har og døjer med. 

På den måde er opskrifterne i kostplanerne, ikke bare ensartede, overordnede retningslinjer – men reelle guides til at give kroppen de byggesten, den har brug for, for at komme i balance.

Hvis du fx, i HormonTesten finder ud af, at dine kortisolniveauer er enten for høje eller for lave, så har du brug for protein, svarende til 1 håndflade protein, til hvert måltid.

Men det er ikke ligegyldigt hvilken type protein du indtager.

Netop fordi du i forbindelse med ubalancer i kortisol har brug for aminosyren tyrosin, er det super vigtigt at få dine proteinkilder fra fx.

  • æg,
  • tofu,
  • tempeh,
  • gærflager,
  • jordnødder og jordnøddemel,
  • muslinger,
  • hønselever,
  • fisk,
  • fjerkær,
  • lam,
  • vildt,
  • sesamfrø,
  • linser,
  • mungbønner og
  • hampefrø

Det er fordi disse fødevarer er rige på de aminosyrer, der skal til for at danne de signalstoffer, der gør dig lykkelig, fokuseret, motiveret, forhøjer dit libido, kontrollerer vores appetit mm.

De samme proteinkilder er også velegnede til mennesker med lavt stofskifte. 

Hvor jeg dog anbefaler at undgå “goitogene fødevarer”, hvis det lave stofskifte skyldes jodmangel.

Goitogene fødevarer er bla. penauts, peanutmel, penautbutter, sojaprodukter, spinat, alle kåltyper, boghvede og sennepsblade – men der er stadig en masse gode proteinkilder at vælge imellem.

Hvis der er ubalance i stofskiftet er det også vigtigt at få nok kulhydrater, da stofskiftehormonerne har brug for kulhydrater i omdannelsen af T4 til T3, ligesom kulhydrater er vigtige, hvis du træner meget.

Hvordan spiser du protein? 

Ved du om du får nok? 

… af den rigtige slags? 

Jeg lover: Vi spiser lækker – og nem – mad i min Online KvindeCirkel!  

Se bare billederne her i blogindlægget! ;D 

Kærligst 

Caroline 

Pssst: I løbet af denne måned deler jeg endnu et nyt onlinekursus med min Online KvindeCirkel.

Jeg gjorde det også i maj måned….

Der var det CelluliteKuren, som jeg (i en begrænset periode) gav som en gratis godte til kvinderne i min Online KvindeCirkel, sådan at de kunne teste materialet. 

Nu er mit team og jeg i gang med at gøre det helt færdigt og sætte det op som et selvstændigt onlinekursus. 

Men jeg er ved at opfinde flere forløb… 😀 

Og derfor deler jeg igen sådan en gratis godte… Nemlig KortisolKuren. 

Som er skræddersyet til dig, der er stresset, udbrændt, træt mm. Skræddersyet til at give din krop de byggesten og den omsorg den har brug for. 

Vil du være med til at teste KortisolKuren hen over sommeren? 

Så er det i min Online KvindeCirkel det foregår – om ikke så frygtelig længe…. 

Hold øje med nyhedsbrevet her – jeg skal nok sige til når det sker! 😀  

Referencer:

Owasoyo J et al. (1992). Tyrosine and its potential use as a countermeasure to performance decrement in military sustained operations. Aviation, Space, and Environmental Medicine, Volume 63, Issue 5, (pp. 364-9.). 

Deijen J et al. (1999) Tyrosine improves cognitive performance and reduces blood pressure in cadets after one week of a combat training course. Brain Research Bulletin. Volume 48, Issue 2, (pp.203-9). 

Neri D, et al. (1995).The effects of tyrosine on cognitive performance during extended wakefulness. Aviation, Space, and Environmental Medicine. Volume 66, Issue 4, (pp.313-9). 

Banderet L and Lieberman H. (1989). Treatment with tyrosine, a neurotransmitter precursor, reduces environmental stress in humans. Brain Research Bulletin. Volume 22, Issue 4, (pp.759-62.) 

Shurtleff D et al. (1994). Tyrosine reverses a cold-induced working memory deficit in humans. Pharmacology, Biochemistry and Behavior. Volume 47, Issue 4, (pp. 935-41. 

Deijen J and Orlebeke J. (1994). Effect of tyrosine on cognitive function and blood pressure under stress. Brain Research Bulletin. Volume 33, Issue 3, (pp. 319-23). 

Dollins A et al. (1995). L-tyrosine ameliorates some effects of lower body negative pressure stress. Physiology and Behavior. Volume 57, Issue 2, (pp.223-30). 

Rose D and Cramp D. 1970. Reduction of plasma tyrosine by oral contraceptives and oestrogens: a possible consequence of tyrosine aminotransferase induction. Clinica Chimica Acta Volume 29, Issue 1, (pp. 49-53). 

Moller S. (1981). Effect of oral contraceptives on tryptophan and tyrosine availability: evidence for a possible contribution to mental depression. Neuropsychobiology. Volume 7, Issue 4, (pp. 192-200). 

Kishimoto H, and Hama Y. (1976). The level and diurnal rhythm of plasma tryptophan and tyrosine in manic-depressive patients. Yokohama Medical Bulletin, Volume 27, (pp. 89-97). 

Gelenberg A and Gibson C (1984). Tyrosine for the treatment of depression. Nutrition and Health. Volume 3, Issue 3, (pp. 163-73). 

The post Dérfor er det RIGTIGE protein vigtig for dig, som er stresset. appeared first on Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter.

Kom til gratis undervisning!

$
0
0

Nu kan du komme på besøgsdag hos os og overvær en bid af undervisningen på hormonterapeut uddannelsen 

Her 3 uger inden vi lukker for tilmeldingen til vores 7 måneders grunduddannelse i Nutritional Medicin – Endokrinologisk Ernæring – så får vi SÅ mange spørgsmål om, hvordan der er at studere hos os. Særligt fordi der jo går er helt år, før næste hold starter op igen. 

Derfor kan du nu komme og overvære undervisningen hos os!

Den 19.8 holder vi undervisningsdag på Hormonterapeut Uddannelsen. 

Emnet er immunologi med et hormonterapeutisk perspektiv – det er ét af de moduler der også bliver undervist i på den 7 måneders grunduddanelse  Endokrinologisk Ernæring. 

Du er velkommen til at komme på besøg, og overvære ca. 1 time af undervisningen. 

Vi har plads til 5 besøgende på dagen, så vi samtidig kan overholde Coronoarestriktionerne om afstand.

Besøget starter kl. 8.40, hvor du bydes velkommen af Instituttets Uddannelsesadministrator, Ann Katrine. 

Hun fortæller dig om Instituttet, giver dig en lille rundvisning og leder dig op til din plads i undervisningssalen. 

Undervisningen starter ca. kl.9. 

Kl. 10.00 bliver du hentet igen af Ann Katrine og har mulighed for at stille spørgsmål om uddannelsen, de enkelte kursusmoduler mm. 

Derefter slippes du fri igen, og kan fx. nyde en formiddags-gåtur i den smukke slotspark, hos vores nabo, Vallø Slot. 

OG! – Vi giver også et godt tilbud på dagen!

Kommer du på besøg til undervisningen, så har du mulighed for at tilmelde dig Endokrinologisk Ernæring med den store EB-rabat i hele 3 dage efterfølgende. 

Dvs. – deltager du på Besøgsdagen d. 19.8, så kan du frem til og med d.22.8 spare hele 6.643 kr. 

Ses vi til besøgsdag? 

Tilmeld dig HER

The post Kom til gratis undervisning! appeared first on Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter.


🎈Kom og besøg os!🎈

$
0
0

Vi holder åbent hus på tirsdag d 18 august – du kan være med fysisk på vores institut eller se med online.

Her fortæller jeg ALT om, hvordan du kommer i gang med uddannelsen til Komplementær Hormonterapeut – eller tager enkelte kurser hos os, hvis der kun er ÉT særligt emne, du er interesseret i på uddannelsen.

For vi ved jo godt, at det er en stor beslutning, når der skal vælges efteruddannelse…

Eller laves totalt karriereskifte.

Måske du har set på kursusmodulerne til vores nye version af Hormonterapeut Uddannelsen? 

Måske du har været liiiige ved at klikke tilmeld… 

Men mangler den sidste smule indblik i, hvad Instituttet er for et sted at studere? 

Eller har brug for at se rammerne, få sat ansigter på og mærke stemningen og sværhedsgraden på uddannelsen? 

Derfor inviterer vi til Åbent Hus på instituttet i Vallø. 

Og på bedste jyske manér har vi lavet en godt tilbud til jer, som kommer med. 

Så – du inviteres hermed til Åbent Hus – fysisk eller online hos os

D. 18 august kl. 13.30-15

Vi har plads til 10 personer på instituttet (pga Corona-restriktionerne)

Men ubegrænsede pladser online. 🙂

Vi starter med en lille rundvisning og fortælling om Insituttet.

Derefter holder jeg og min uddannelsesadministrator et lille oplæg om Instituttet, Hormonterapeut Uddannelsen og jeg giver en masse guldkorn fra den Komplementære Hormonterapi.

Og svarer selvfølgeligt på spørgsmål.

Vi runder det hele af kl. 15.00 og siger tak for besøget.

Vi giver også et godt tilbud på dagen!

Deltager du i Åbent Hus, så har du mulighed for at tilmelde dig Endokrinologisk Ernæring med den store EB-rabat i hele 3 dage efterfølgende. 

Dvs. – deltager du i Åbent Hus d. 18.8, så kan du frem til og med d.21.8 spare hele 6.643 kr. 

Tilmeld dig HER

The post 🎈Kom og besøg os!🎈 appeared first on Caroline Fibæk | Komplementær Hormonterapeut™ & Forfatter.

Hello world!

$
0
0

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Viewing all 330 articles
Browse latest View live